Voeding voor uw Papegaai

Voeding voor uw papegaai.

Papegaaienvoer is vrijwel in iedere dierenwinkel of speciaalzaak verkrijgbaar maar niet iedere voeding is geschikt.
Veel papegaaien krijgen de verkeerde voeding, hierdoor ontstaan er gezondheidsproblemen, vaak is het voedingsadvies voor papegaaien een zaadmengsel, grit, eivoer aangevuld met vers fruit en groenten.
Helaas is dit een verkeerd advies. Een zaadmengsel is leuk voor de papegaai want er zitten verschillende zaden in en het ziet er op zich ook nog wel gezellig uit.
Maar papegaaien eten vaak selectief, dit wil zeggen dat de papegaai de lekkere dingen uit het zaadmengsel opeet en de rest laat staan. Hierdoor ontstaan tekorten van bepaalde voedingsstoffen.
Hierdoor krijgt de papegaai gezondheidsproblemen, komt slecht door de rui, krijgt een slecht verenkleed, afwijkende snavel, afwijken van de teennagels, algehele slechte conditie, slechte weerstand en wordt hierdoor ziek.

Welke voeding is wel geschikt voor uw papegaai?
Iedere papegaaiensoort heeft zijn eigen voedingsbehoefte, zo heb je fruiteters, zadeneters en noteneters.
Na jarenlang onderzoek en discussie is er dan toch aangetoond dat de beste voeding voor uw papegaai een palletvoeding (brokken) is.
Wij hebben zeer goede ervaring met de pallets van het merk Zupreem, dit is een complete pallet waar alles in zit wat uw papegaai nodig heeft.

Waarom Zupreem?
Zupreem is een complete uitgebalanceerde voeding voor uw papegaai, hier zit alles in wat uw papegaai nodig heeft en het bevat geen chemische geur en kleurstoffen.

p-70856-83030-vendor0__502_s_ms1.rvf_20__501_s_ms1.rvf_2
De brokjes zijn aantrekkelijk voor uw papegaai om te eten, papegaaien kijken naar hun voeding.
Het oog wil ook wat en bij papegaaien is dit zeker van toepassing.
De brokjes van Zupreem hebben leuke kleurtjes (natuurlijke kleurstoffen), dit is voor uw papegaai zeer aantrekkelijk en uitnodigend om te eten.
Ook ruiken de brokjes lekker (natuurlijke geurstoffen), dit is voor uw papegaai een extra stimulans om de brokjes te eten.
Zupreem is bij ons verkrijgbaar voor alle vogels van groot tot klein en in verschillende smaken.
Zo is er een fruit, noten en groenten variant, deze kunt u ook afwisselen zodat uw papegaai iedere dag iets “anders” te eten heeft.

Aanvullende lekkernijen voor uw papegaai.
Biedt uw pagegaai dagelijks verse groenten en fruit aan, denk hierbij aan appel, banaan, sinasappel maar ook mais, wortel en doperwtjes.
Maar let op! geen advocado! Deze is giftig voor papegaaien!
Ook zijn er in de betere papegaaienspeciaalzaak palmnoten en suikerriet verkrijgbaar, dit is voor uw papegaai een gezonde lekkernij en ook gelijk een mooie bezigheid.
Om bij het eetbare gedeelte te komen van de palmnoot en suikerriet moet uw papegaai eerst flink zijn best doen en zijn snavel erin zetten.
Uw papegaai is lekker bezig en heeft gelijk vermaak en uiteindelijk zijn welverdiende gezonde beloning.
Verder kunt u uw papegaai de Gold Pate van Orlux aanbieden (deze is ook bij ons verkrijgbaar) dit is een eivoer aangevuld met rozijnen.
Een zaadmengsel mag gegeven worden als lekkere snack maar doe hier dan iets leuks mee voor uw papegaai, meng bijvoorbeeld eivoer (Gold pate van Orlux) met een klein beetje Roosvicee (verkrijgbaar in de supermarkt) en een klein schepje zaadmengsel door elkaar.
Stop dit bijvoorbeeld in een klein kartonnen doosje, uw papegaai moet het doosje kapot maken om zijn lekkernij te kunnen bemachtigen, op deze manier is uw papegaai bezig en heeft hij iets te doen.

parrot-ice-4268

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.