Huisvesting voor Papegaaien

Huisvesting voor Papegaaien.
Een goede huisvesting voor uw papegaai is heel erg belangrijk.
Er zijn veel verschillende kooien verkrijgbaar, van groot tot klein en van veel verschillende merken maar helaas zijn er ook veel kooien niet geschikt voor papegaaien.IMG_157951798661235
Bij de aanschaf van een papegaaienkooi moet u op een aantal punten goed letten.
Het materiaal waar de kooi van is gemaakt is heel erg belangrijk, papegaaien hebben een sterke snavel en veel kooien zijn niet bestand tegen de kracht van een snavel.
Let erop dat het materiaal waar de kooi van gemaakt is sterk genoeg is, papegaaien zijn slim en zullen het zeker niet laten te proberen de kooi uit te komen, het gebeurt dan ook regelmatig dat een papegaai de spijlen los weet te knagen met alle gevolgen van dien.
De spijlen van een papegaaienkooi moeten horizontaal zijn! Heeft een kooi verticale spijlen dan is deze niet geschikt voor een papegaai omdat hij niet kan klimmen.
Ook een ronde kooi is niet geschikt, deze zijn vaak klein en hebben verticale spijlen.
Gelukkig worden er bijna geen ronde kooien meer gemaakt.
Sommige kooien hebben een kleurtje, dit past misschien goed bij de inrichting van uw huis maar dit betekent dat de kooi geverfd is! Deze kooien zijn niet geschikt voor papegaaien.
Papegaaien bijten in de kooi en de verf komt los en dit krijgt uw papegaai binnen, hier kan de papegaai ziek van worden!
De afstand tussen de spijlen is belangrijk, wanneer u een klein soort papegaai heeft mag de ruimte tussen de spijlen niet te groot zijn.
Is de ruimte tussen de spijlen te groot dan kan het gebeuren dat uw papegaai klem komt te zitten met zijn kop tussen de spijlen met alle gevolgen van dien!
Zorg er voor dat u een ruime kooi koopt maar ook weer niet te ruim, veel papegaaien zitten een groot deel van de dag in de kooi.
Tegenwoordig hebben veel papegaaienkooien vaste punten waar eet- en drinkbakken kunnen worden opgehangen, zorg dat er voldoende eet- en drinkbakken in de kooi bevestigd kunnen worden.
Ook de sluiting van de deur is erg belangrijk, zorg ervoor dat de kooi goed op slot kan en dit slot mag niet makkelijk open en dicht gaan.
Papegaaien zijn slim en hebben zo door hoe ze de deur open kunnen maken, zorg ervoor dat de papegaai de deur niet van binnenuit open kan maken.
Gelukkig zijn er een aantal merken die geschikte papegaaienkooien maken.
Twee van deze merken zijn Montana en Original Strong, dit zijn zeer degelijke kooien, gemaakt van goed stevig materiaal. Deze kooien hebben een speciale coating waardoor de kooi makkelijk schoon te maken is en de papegaai krijgt deze coating er niet af gebeten.
Deze kooien zijn er in veel verschillende soorten en maten en verkrijgbaar bij de betere papegaaienspeciaalzaak.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.