Huisregels

Huisregels

Behandeling op afspraak:
Wij behandelen uitsluitend op afspraak, hierdoor zijn de wachttijden zo kort mogelijk.
Indien wij een spoedgeval binnen krijgen heeft deze natuurlijk voorrang, wij vragen hiervoor uw begrip.
Honden dienen in de praktijk aangelijnd te zijn en katten in een kattenmandje.
Bekend agressieve honden dienen een muilkorf om te hebben.
Het betreden van en verblijf in ons pand is voor u en uw huisdier voor eigen risico.

Spoedgeval:
Wilt u ook bij spoed bellen dat u eraan komt?
Wij kunnen ons dan voorbereiden op uw komst en voorzorgsmaatregelen treffen en indien nodig afspraken verzetten.

Betaling:
Betalingen uitsluitend à contant of per pin betaling.
Bij een kostenraming wordt een schatting gemaakt van wat de behandeling/operatie ongeveer zal gaan kosten. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Door tegen/meevallers kan de uiteindelijk te betalen prijs anders uitvallen.
Het is bij ons niet mogelijk een betalingsregeling te treffen.
Huisdieren die verzekerd zijn bij Petplan, kan de factuur rechtstreeks van worden doorgestuurd mits polisnummer en chipnummer bekend zijn bij zowel de praktijk als Petplan.
Voor klanten met bewind voering kunnen wij contact voor u opnemen met de bewindvoerder en een betalingsafspraak maken.

Afspraak of operatie annuleren:
Afspraken voor consulten en/of ingrepen dienen minimaal 24 uur van te voren worden geannuleerd. Indien u niet op de afspraak verschijnt zonder deze te annuleren, zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen. Wij houden namelijk rekening met uw komst.

Afhalen van voer en/of medicijnen:
Binnen de openingstijden van de kliniek kunt u medicijnen en/of voer afhalen aan de balie.
Gebruikt uw hond of kat dieetvoeding en is deze voorgeschreven door onze dierenarts dan kunt u deze voeding gewoon afhalen aan de balie tijdens openingstijden.
Gebruikt uw hond of kat dieetvoeding die is voorgeschreven door een collega dierenarts neem dan de verpakking mee zodat wij u de juiste voeding meegeven.
Dieetvoeding is altijd op voorschrift van een dierenarts. Zelf uw hond of kat op dieetvoeding zetten zonder overleg kan levensgevaarlijk zijn.
Indien dieetvoeding niet is voorgeschreven door een dierenarts dan kunt u dit bij onze praktijk niet vrij afhalen, dit is wettelijk zo bepaald en wij al praktijk houden ons hieraan.
Het afhalen van medicatie voor uw huisdier kan binnen onze openingstijden mits de medicatie is voorgeschreven door onze dierenarts, mocht er medicatie zijn voorgeschreven door een collega dierenarts en wilt u deze bij ons ophalen dan zullen wij altijd contact opnemen met uw eigen dierenarts.
Medicatie is wettelijk ingedeeld in drie groepen: UDD, UDA en VRIJ.
Medicatie die is geregistreerd als UDD mag alleen worden toegediend door de dierenarts, denk hierbij aan injecties.
Medicatie die UDA is geregistreerd, is alleen op voorschrift van de dierenarts, denk hierbij aan antibiotica, oorzalf en oogzalf met antibiotica. Deze medicatie mag niet zonder voorschrift worden verkocht, dit is wettelijk zo vast gesteld en wij als praktijk houden ons aan deze voorschriften.
Medicatie met de registratie VRIJ mag u zo aan de balie afhalen, denk hierbij aan ontworming, ontvlooiing en voedingssupplementen.
Verkochte goederen (medicatie) worden slechts teruggenomen ter destructie (wettelijke eis). Er vindt geen geldelijke teruggave plaats.
Wilt  u er zeker van zijn dat het product op voorraad is dan kunt u bellen of online uw product bestellen. U krijgt van ons bericht dat uw bestelling voor u klaar staat.

Operatie patiënt brengen:
Operatie patiënten kunnen gebracht worden tussen 9.00 en 9.30 uur, tenzij anders met u is afgesproken.
De avond ervoor vanaf ongeveer 20:00 uur mag uw hond of kat geen eten meer. Hij of zij mag wel gewoon drinken (alleen water)!!
Konijnen, knaagdieren en fretten mogen wel gewoon eten en drinken.
Honden graag voor aankomst even goed uitlaten.
Overweegt u in ieder geval bij de honden en katten ouder dan 8 jaar voor de operatie een bloedonderzoek uit te laten voeren. Dit komt de veiligheid van de narcose ten goede.

Operatie patiënten ophalen:
De assistente maakt bij het brengen van uw huisdier met u een afspraak rond welke tijd er gebeld kan worden over hoe de operatie/ingreep is verlopen. Er wordt dan gelijk door de assistente een afspraak gemaakt hoe laat uw huisdier weer opgehaald mag worden.
Na een ingreep/operatie heeft u recht op een gratis controle consult. Als er meer controles nodig zijn door bijvoorbeeld complicaties, worden hier kosten voor gerekend.

Wij benaderen u met respect, en behandelen uw huisdier met liefde. Er wordt niet getolereerd dat een bezoeker scheldt of medewerkers agressief benadert. Medewerkers en/of cliënten mogen niet bedreigd worden op welke manier dan ook. Hier zal direct melding van worden gemaakt.